31 DE ANI DE ACTIVITATE
NR. 1 IN JUD. TIMIS
PESTE 8.000 DE CLIENTI
CALITATE GARANTATA
CERTIFICARE ISO 9001, 14001
AUTORIZAT ANRE
TEL/FAX
(0040) 0752199075
Bine ati venit!
 

INSTRUCTIUNI PENTRU PRETENSIONAREA TERMICA A RETELELOR

 
Instructiuni pentru pretensionarea termica a retelelor

1.Daca primul grup de puncte fixe are rolul de a proteja camin de vane,atunci flansele punctelor fixe se vor suda de rama metalica.
2.Reteaua ce urmeaza sa fie pretensionata va fi incalzita cu agent termic la temperature data de catre proiectant ,asigurandu-se circulatia agentului in retea pana se atinge temperatura corespunzatoare pe toata portiunea ce urmeaza a fi pretensionata,urmarindu-se cu atentie alungirile prescrise prin proiect ,dupa care se sudeaza flansele punctelor fixe.

Fazele de lucrari in cazul pretensionarii termice

Se pozeaza conductele si fitingurile preizolate conform proiectului executandu-se imbinarile intre elemente.
Se fac inchiderile de capat pentru efectuarea probelor de presiune la etanseitate a retelei
Se fixeaza primul punct fix de langa caminul de racord ( sau PT,CT )
Se executa probele de etanseitate la presiune conform prevederilor din proiect.
Se executa racordul definitiv al noii retele realizata din conductele preizolate cu reteaua existenta in caminul de racord .
Prin organizare de santier se face in capatul opus al tronsonului de retele preizolate un by pass intre tur - retur avand diametrul minim egal cu cel al conductelor pentru Dn < 100mm,iar pentru Dn > 100mmdiametrul by pass-urilor este de 100 mm.
Se umple reteaua cu agent termic primar la temperatura de pretensionare asigurandu-se circulatia in retea timp timp de minim 7 ore,interval in care se urmaresc alungirile conform prescriptiilor din proiect.
Inainte de pozarea conductelor si a fitingurilor preizolate in profilul sapaturii se executa grinda blocului de ancorare realizat din beton pentru prinderea punctului fix.

Dimensiunile gropii ,tipul de armatura si placa metalica de fixare se vor indica in proiectul de structura .

Se sudeaza in ordine ,dupa realizarea alungirilor flansele punctelor fixe de placa de fixare inglobata in blocul de ancorare din beton,dupa care se sudeaza jugul punctului fix ,se pune armatura ,se cofreaza si se betoneaza partea superioara a blocului de ancorare a punctului fix.
Decofrarea blocului de beton pentru ancorarea punctului fix se va face dupa intarirea betonului.Se descarca reteaua termica si se executa cuplarea acesteia in caminul de vane din aval executandu-se totodata si lucrarile de izolare locale.

Este cea mai simpla si eficienta metoda de pretensionare care nu necesita piese si utilaje speciale.Daca jugurile de fixare a punctelor fixe sunt sudate de ramele acestora si sunt sapate gropile de fixare si ancorare a punctelor ,se incarca reteaua termica cu agent la temperatura data de catre proiectant asigurandu-se circulatia agentului pana se atinge temperature prescrisa pe toata portiunea de retea ce urmeaza a fi pretensionata urmarindu-se alungirile,dupa care prin betonare se fixeaza punctele fixe in blocul de beton ,mentinandu-se in continuare circulatia agentului termic in retea pana la intarirea betonului.( minim 72 ore ).Daca temperatura de exploatare este 110ºC,atunci temperatura de pretensionare este 50ºC.Montarea pernelor de dilatare la retele
 

 
 
ABONARE
NEWSLETTER
© Copyright 2023 Instgat Srl. Toate drepturile rezervate